home Nieuws
25 februari
OOGMUZIEK Persbericht Recensies Foto's Flyer Poster klik je keuze DVD 6-3-04 Verkoop

TE Koop via Bol

Frederique Spigt - Beast<br>Frederique Spigt
Frederique Spigt - Beast
Frederique Spigt

 

Nieuws 27 februari 2004

DVD "BEAST" Een Concert dat gezien moet worden!
De allereerste OogMuziek DVD in de wereld.

Première op GrootBeeld 6 maart 2004 op het Lentebal van Liever Sportiever met 500 dove gasten in Musis Sacrum, Arnhem
Ook in platenwinkels te koop vanaf 29 maart 2004

Frédérique Spigt en Mindy Brown samen op een unieke DVD

DVD 'Beast': een Tweetalig RockConcert
Eindelijk is het zover: het succesvolle theaterconcert BEEST krijgt een vervolg op DVD: BEAST
EN HOE: Het is de eerste keer dat er een concert van Fré op DVD verschijnt. Passend bij dit 'podiumbeest' is haar uitstraling bijzonder. Buiten de al zeer veel geroemde muzikale vertolking van de BeestSongs, verschijnt ze op de DVD in een Beeldduet met OogMuziek-vertolker Mindy Brown.

(...)'Spigt is veel meer dan een rauwe scheur in het ochtendgloren. Dan een schreeuw in een zwijgende menigte. Deze zangeres is inderdaad van Jupiter, een planeet ergens in de buurt van Rotterdam. Een zeldzaam gevoelig soort dat de Nederlandse Chanson kracht en intensiteit teruggeeft. (…)Sylvain Ephimenco.

Mindy Brown, actrice en gebarentaaltolk, maakt de liederen in een artistieke gebarentaalvorm zichtbaar. Niet alleen de teksten, maar ook sfeer en muziek zijn te zien in haar vertaling. Mindy, in Amerika bekend als "The Lady Signs the Blues," heeft haar sporen verdiend met o.a vertolkingen van concerten van David Bowie, Paul McCartney: " …Music withouth sound…" L.A Life en de Spice Girls: "...Zesde Spice Girl zorgt voor Doven-power…"

En dan nu het 'Beeld-Concert' BEAST: Uitgangspunt voor de makers is geweest: een rockconcert op DVD, in de eerste plaats voor de Dove Fans van Fré en natuurlijk ook voor haar horende fans. Het resultaat is even indrukwekkend als de succesvolle tournee, die door honderden doven uit binnen- en buitenland is bijgewoond.

De muziek is niet alleen voor je oren. Ook "Je oog krijgt muziek: OogMuziek"
De DVD wordt uitgegeven met een aan Fré eigen vormgeving.
De liedteksten zitten erbij, in het Nederlands en het Engels.
De beelden op deze DVD zijn ook een spannende ontmoeting van twee kijkculturen. De wereld van de snelle MTV-videoclips en die van het verfilmen van gebarentaal. Op deze manier is gebarentaal nog nooit eerder in beeld gebracht!

En uiteraard staat er een aantal extra's op de DVD: een interview met Fré en Mindy (met één muisklik komt een tolk in beeld), Glasschilderingen van Fré, foto's, een inklikbare ondertiteling van de gesproken aankondigingen, een getekend filmontwerp van de Engelse dove filmmaker David Bower en een aantal reacties van dove fans.

(…)Tekstueel gaat Spigt de demonen die leven en liefde bedreigen te lijf met een veelzijdigheid analoog aan de rijke instrumentale begeleiding.(…) Marcel Haerkens OOR

(…) Visueel voegt Mindy Brown hier aan toe: een volwaardig OogMuziek bandlid met veel "oogmuziek beeldsolo's"


Wat vooraf ging:
Frédérique Spigt introduceerde Mindy Brown in 2002 als oogmuziekvertolker
bij haar op het podium tijdens een aantal van haar theaterconcerten. Een veeltal aan dove, oude en veel nieuwe fans bezochten haar concerten.

(…) Na afloop was er een daverend applaus van een enthousiast publiek horend zowel als doof (…) Anja Hiddinga Woord en Gebaar

'OogMuziek is nog iets uitzonderlijks'
.Nieuwsblad van het Noorden 22/12/2003 Martin Groenenwold
Popmuziek voor doven, het lijkt misschien wat vreemd. Maar voor Mindy Brown is 'OogMuziek' de normaalste zaak van de wereld.(…)
Enkele citaten dove bezoekers over het concert:

Bea Bouwmeester, Groningen
"Zeer indrukwekkend, echt helemaal geweldig. Van tevoren kende ik Fréderique Spigt niet; ik wist niet wat ik mocht verwachten. Wat me opviel, is dat er veel emotie in haar muziek zit. Dat kon ik zien aan de vertalingen van Mindy, maar ook aan het gebruik van de prachtige lichteffecten. Soms was het heel heftig, soms heel ingetogen.(…)

Bottie Reitsma, Groningen
"Ik vind het vreselijk jammer dat ik naar het láátste concert ben geweest; ik had dit graag nog een keer willen zien (... )

Leonie Bloem, Groningen
(…) Visueel is het een prachtige show, door de vele verschillende instrumenten en het mooie licht. Fréderique Spigt is een bijzondere zangeres. De vibraties in haar muziek kloppen met de emoties die ik voel."

Joke Menssink
(regie OogMuziek)

informatie: Unlimited Arts Company 0206258485
email; menssink@dds.nl
sms: 0645636251
reserveren pers voor 6 maart premiere6maart@menssink.dds.nl


www.IDOLMEDIA.com
www.frederiquespigt.nl
www.IISYOU MUSIC.com
www.UNLIMITEDARTSCOMPANY.org
www.TALKING HANDS.nl
Met dank aan het ThuisKopie Fonds en Cinevideogroep
fanclub Frédérique


Home

 

Sponsor Site Unlimited Arts Company
email: BeestEnOogmuziek