home Recensies
Artikelen
OOGMUZIEK Persbericht klik keuze Foto's Flyer Poster Nieuws DVD 6-3-04 Verkoop

UIT Nieuwsblad van het Noorden 22 december 2003
van Martin Groenenwold

’OogMuziek is nog iets uitzonderlijks’

Popmuziek voor doven, het lijkt misschien wat vreemd. Maar voor Mindy Brown is ’oogmuziek’ de normaalste zaak van de wereld. Afgelopen zaterdag trad ze op als doventolk tijdens een concert van Fréderique Spigt in De Oosterpoort in Groningen. Met haar handen vertaalde ze de teksten, met haar lichaam beeldde ze de sfeer van de nummers uit. We vroegen, met behulp van doventolk Roswitha Labage, drie dove bezoekers naar hun mening over het concert.

Bea Bouwmeester, Groningen
”Zeer indrukwekkend, echt helemaal geweldig. Van tevoren kende ik Fréderique Spigt niet; ik wist niet wat ik mocht verwachten. Wat me opviel, is dat er veel emotie in haar muziek zit. Dat kon ik zien aan de vertalingen van Mindy, maar ook aan het gebruik van de prachtige lichteffecten. Soms was het heel heftig, soms heel ingetogen. Een normale tolk dicteert wat ze hoort, maar Mindy weet haar hele gevoel erin te leggen. Ik zou graag nog eens naar een rockconcert gaan. Niet naar klassieke muziek, daar heb ik een hekel aan.”

Bottie Reitsma, Groningen
”Ik vind het vreselijk jammer dat ik naar het láátste concert ben geweest; ik had dit graag nog een keer willen zien. Mindy Brown is bijzonder creatief. Ze heeft veel oogcontact met de muzikanten en beweegt over het hele podium, als een volwaardig bandlid. Natuurlijk zou ik ook graag naar andere artiesten gaan, als ze iets dergelijks zouden aanbieden. Maar op dit moment is oogmuziek nog iets uitzonderlijks. Misschien moet dat langzaam groeien.”

Leonie Bloem, Groningen
”Ik had verwacht dat het een echt rockconcert zou zijn, met allemaal swingende mensen in zo’n rokerige zaal. Maar dit was natuurlijk veel mooier, omdat we ons nu goed konden concentreren op de bewegingen van Mindy. Ik zat heel dichtbij en heb genoten. Visueel is het een prachtige show, door de vele verschillende instrumenten en het mooie licht. Fréderique Spigt is een bijzondere zangeres. De vibraties in haar muziek kloppen met de emoties die ik voel.”

 


Home


fanclub Frédérique

Met Dank aan
Idolmedia
Iisyoumusic

ThuisKopie Fonds

Cinevideogroep

Sponsor Site Unlimited Arts Company
email: BeestEnOogmuziek

l